Media

Helena Lindblom är företagare och medium. Av: Ninni Udén / SR.

Hon erbjuder tjänster där hon och hennes kunder ständigt rör sig mellan liv och död. Helena Lindblom arbetar som medium.

Publicerat torsdag 12 december kl 08:26

– Man behöver inte tro på det här. Det är som vilken religion som helst, berättar Helena Lindblom.

Helena Lindblom har arbetat som medium i 15 år och driver sin verksamhet som ett vanligt företag registrerat hos Bolagsverket. Tjänsterna man köper skiljer sig dock väsentligt från vad man är van vid. När man beställer en s.k. sittning hos Helena kan man nämligen aldrig helt säker på vem hon får “kontakt” med.

– Man kan aldrig beställa, det är ingen affär man går in i. Om man vill ha kontakt med någon speciell så kan man skicka upp en kärleksfull önskan om att få kontakt med just den personen. Det kan hända att han eller hon kommer men det kan också av olika anledningar vara så att personen inte kommer, berättar Helena Lindblom.

Det finns inga vetenskapliga bevis för att ett medium verkligen får kontakt med andar på “andra sidan”. Helena tror dock att det är en tidsfråga innan man faktiskt kommer kunna fastställa det vetenskapligt.

– För hundra år sedan så pratade medium om att det fanns en aura med olika färger och idag har man bevisat att det är så. När man väl har registrat att det finns energier som vi med våra fem sinnen inte kan uppfatta så tror jag att det kommer att accepteras mer och mer, säger Helena Lindblom.

När Helena tog kontakt med andevärlden under intervjun kom en person som sade sig vara min far. När hon beskrev hans jobb blev det helt fel, i övrigt stämde det mesta.

Lyssna på denna Intervjuv på:  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=112&artikel=5729913